воскресенье, 24 января 2016 г.

Ви ніколи не зумієте вирішити  проблему, що виникла, 

якщо збережете те ж мислення і той же підхід, 

який привів вас до цієї проблеми

(Альберт Ейнштейн)





Сучасний світ: конкурентний, динамічний, швидко мінливий, наповнений великими масивами хаотично організованої інформації.
- Що робити: здобувати нові компетенції, розвивати креативність, системність, критичність.
- Навіщо все це: щоб вирішувати завдання швидше і ефективніше, ніж інші; знаходити ідеї для особистісного росту і розвитку; зробити своє життя яскравішим і цікавішим.
- Не вірите, що це працює ??? є тільки один спосіб перевірити - РЕЄСТРУЙТЕСЯ І ПЕРЕКОНАЄТЕСЯ !!!
Таблиця реєстрації учасників
 Сроки виконання завдань :
з 30.03 по 06.04
11.04 о 13.00 зустрічаємося для обговорення результатів в актовій залі.
Завдання 1. 
Для початку спробуємо розібратися що таке творче мислення і креативність 
( Знайдіть в Інтернеті мультфільм, який опублікований 12.12.13р.у відомому відеосервісі. 
У цьому мультфільмі - головний персонаж інопланетний герой, який живе в звичайному лісі. У нього багато друзів, серед яких є 2 брата. Номер серії, яка вам допоможе складається з 3 цифр:
1 - результат 2х2;
2 - зеро;
3 - кількість козенят, гномів.
Ці брати вирішили змінити навколишню дійсність. Подивіться, що з цього вийшло і дайте відповіді на питання:
1. Що проявили брати: творче мислення, творчий підхід чи креативність? (1 бал)
2. Яке завдання дав братам головний герой?(1 бал)
3. Чим керувався головний герой: творчим мисленням чи креативністю? (1 бал)
4. Знайдіть в Інтернеті пояснення понять "творче мислення", "креативність" та порівняйте їх між собою (2 бали)
6. Надішліть посилання на цей мультфільм на адресу belanoksana90@gmail.com (1 бал)
7. Свої відповіді напишіть в розділі "Коментарі" 



За плідну працю всім подарунок - чарівна казка "Магазин щастя"

"Понеділок - день важкий, і слава богу, що він коли-небудь закінчується.Читати далі

Відпочили? Тоді відправляємося далі!

20 комментариев:

  1. 1. Творчий підхід. 2.Розмалювати мостик.3.Креативністю

    ОтветитьУдалить
  2. Творчий підхід
    Креативність
    Розмалювати місток

    ОтветитьУдалить
  3. 1.творческий подход. 2. разукрасить мостик. 3. креативностью.

    ОтветитьУдалить
  4. Творче мислення-психологія творця.
    Креативність-творча новаторська діяльність; новітній термін, яким окреслюються «творчі здібності індивіда, що характеризуються здатністю до продукування принципово нових ідей і що входять в структуру обдарованості як незалежний фактор»

    ОтветитьУдалить
  5. 1. Творчий підхід 2. Розфарбувати мостик 3. Креативністю

    ОтветитьУдалить
  6. Творче мислення - дає принципово нове рішення проблемної ситуації, що приводить до нових ідей і відкриттів.Креативність - це здатність творити, створювати, привносити щось нове в цей світ.

    ОтветитьУдалить
  7. 4.Відмінності між креативністю і творчими здібностями полягають в наступному.
    Перш за все, творчість це процес, який може включатися увсі види діяльності і разом з тим бути відсутнім навіть у такому видідіяльності, який вимагає такого включення.
    Творчі потенції закладені в мозку кожної людини, оскількимозок є тим органом, в якому продовжується творчість самої приро-ди. Проте на мозок покладена задача пристосовування, пристосу-вання до існуючого середовища, яке вимагає формування великоїкількості стандартних навичок, що базуються на досвіді людства, ак-сіоматичних знаннях.
    Творчий процес базується на роботі несвідомого і підсвідо-мості. «Продукти» такої творчості яскравіше всього виявляються успонтан своїми механізмами ідентична природному розвитку, щовідбувається в живій природі, яка створила людину і його мозок. Удорослої людини вона переміщається в підсвідомість, яка включаєйого індивідуальний життєвий досвід. В підсвідомості для творчостііснують найсприятливіші умови, за рахунок зрівнювання по силі ізначущості всіх відображених об'єктів і подій, зсуву тимчасових ін-тервалів, що не може відбуватися в свідомості. Тому вирішення про-блем, відкриття закономірностей, народження задуму частіше за всепроходить на рівні підсвідомості. Результати такої роботи приходятьу свідомість людини раптово, у вигляді готового рішення, «магічногосинтезу», осяяння, евристики.
    При формуванні креативності відбувається злиття свідомості іпідсвідомості в деяку нову форму— надсвідомість. Надсвідомість ін-тегрує у собі самі узагальнені механізми протікання творчого проце-су в згорнутому вигляді, коли в самому акті сприйняття відбуваєтьсятрансформація об'єкту, відкриття закономірності або вирішенняпроблеми.
    Процес творчості протікає в трьох основних фазах — підго-товчій, пошуковій, виконавчій. Кожна з фаз повернута до різнихпсихічних процесів і особистісних утворень і має свій «продукт».
    Креативність виявляється в успішному здійсненні всіх трьохфаз — умінні самостійно бачити і ставити проблеми, знаходити їхрішення і творчо утілювати їх в конкретний продукт.
    Кожний вид творчості має свій, специфічний об'єкт пошуку,процес і продукт.
    Креативність як особистісна характеристика проявляється, го-ловним чином, в тому, що людина творчий початок вкладає у всі ви-ди діяльності.
    Таким чином, креативність — це особистісна якість, яка базу-ється на потенційних можливостях кожної людини, актуалізації не-усвідомлюваної потреби бути неповторною індивідуальністю, віль-ної, але такої, що приєднується до загального через продукти своєїтворчості, гармонійно поєднує індивідуальні і соціально-значущіінтереси.
    Структуру креативності можна визначити як оптимальнийрозвиток всіх потенційних можливостей індивідуальності і особисто-сті.

    ОтветитьУдалить
  8. 1..Творчий підхід.
    2.Лунтик запропонував гусеницям розфарбувати місток через трумок.
    3.Творчий підхід.
    4.Поняття творчого мислення відноситься до мистецтва і творення, естетичного, а креативність - до області практичного застосування, в ній проявляється накопичений досвід. Одна якість не передбачає наявність іншої.
    6.

    ОтветитьУдалить
  9. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  10. 1. творчий підхід
    2. розфарбувати місток
    3. креативністю

    4. тільки творча людина змінює навколишній світ, а креативна впроваджує нові відкриття при вирішенні проблем у новому руслі.

    ОтветитьУдалить
  11. 1. Творчий підхід
    2. Розфарбувати місток.
    3. Креативністю
    4.Творче (продуктивне) мислення може бути наочно-образним або словесно-логічним, дискурсивним або інтуїтивним, теоретичним або практичним. Це головне знаряддя творчості, спосіб розв’язання оригінальних і складних задач. Зрештою, це мислення, продуктом якого є принципово новий або вдосконалений образ того чи іншого аспекту дійсності.Креативність - це не тільки новаторство і творчість, це конструктивний спосіб мислення, який приносить практичну користь в різних видах діяльності.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Творче мислення - дає принципово нове рішення проблемної ситуації, що приводить до нових ідей і відкриттів.Креативність - це здатність творити, створювати, привносити щось нове в цей світ.

      Удалить
  12. 1. Творчий підхід
    2. Розфарбувати місток.
    3. Креативністю
    Творческое мышление – это, в общем и целом, умение и желание привносить что-то свое уникальное в любую повседневную рутину.
    креативность - принятие нестандартного решения,"выход из безвыходной ситуации"

    ОтветитьУдалить
  13. 1. Творчий підхід 2. Розфарбувати мостик 3. Креативністю

    ОтветитьУдалить
  14. Креативність - творчий потенціал людини, що проявляється у мисленні, почуттях, окремих видах діяльності; наукові підходи та гіпотези походження; фази розвитку. Риси творчої особистості, соціальні фактори і особистісні мотивації формування здібностей

    ОтветитьУдалить
  15. 1 Братья проявили креативность
    2 Раскрасить мост
    3 Творческим мышлением
    4 Творческое мышление — мышление созидающее, дающее принципиально новое решение проблемной ситуации, приводящее к новым идеям и открытиям. Новая идея — новый взгляд на взаимосвязи и взаимозависимости явлений.
    Креативность – (англ. create – создавать, creative – созидательный, творческий) – творческие способности, характеризующиеся готовностью к созданию принципиально новых идей, отклоняющихся от традиционных или принятых схем мышления, и входящие в структуру одаренности в качестве независимого фактора, а также способность ...
    То есть творческие люди, это люди, такие как художники, писатели, модельеры, фотографы, которые творчески реализуются через, прошу прощения за тавтологию, различные виды творчества.
    В то время как люди креативные — это больше характеристика людей бизнеса: дизайнеров, рекламщиков, маркетологов, бренд-менеджеров.
    Творчество - духовное, возвышенное.
    Креативность - материальное

    ОтветитьУдалить
  16. 1.Креативність
    2.Пофарбувати міст
    3. Творчим мисленням
    Творчість - це, перш за все відображення сутності людини, її ставлення до навколишнього світу, його бажання, мрії, почуття, які і рухають людство вперед ні дивлячись, ні на що. В основі творчості лежить відкритість до можливостей світу. Творчо спрямована особистість більш відкрита для отримання зовнішньої інформації, її енергія не терпить смирення, шукає вихід, шляхи вирішення.
    Креативність - це здатність до творчості, здатність породжувати незвичайні речі, придумувати, знаходити, бачити світ якось по особливому. Креативна людина - це вигадник. Це той, хто придумує і фантазує, роблячи життя яскравіше, цікавіше, перетворюючи все у щось нове, неповторне. Девіз їхного життя: "Не так,як у всіх"

    ОтветитьУдалить
  17. 1. Вупсель и Пупсель проявили креативность
    2. Раскрасить мост.
    3. Творческим мышлением.
    4.Творческое мышление - Одна из удивительнейших способностей человеческого разума - решать интеллектуальные задачи творчески, то есть не по заранее освоенному алгоритму, а гибко, адаптивно и с некоторой долей предприимчивости. Соответственно, не творческое мышление - решение интеллектуальных задач по заранее освоенному алгоритму.
    Креативность
    (от англ. creativity) — уровень творческой одаренности, способности к творчеству, составляющий относительно устойчивую характеристику личности. Первоначально К. рассматривалась как функция интеллекта, и уровень развития интеллекта отождествлялся с уровнем К. Впоследствии выяснилось, что уровень интеллекта коррелирует с К. до определенного предела, а слишком высокий интеллект препятствует К. В настоящее время К. рассматривается как несводимая к интеллекту функция целостной личности, зависимая от целого комплекса ее психологических характеристик. Соответственно, центральное направление в изучении К. — выявление личностных качеств, с которыми она связана.

    ОтветитьУдалить
  18. 1. Творчий підхід
    2. Розфарбувати місток.
    3. Креативністю
    4.Творче мислення - дає принципово нове рішення проблемної ситуації, що приводить до нових ідей і відкриттів. Креативність - це здатність творити, створювати, привносити щось нове в цей світ.

    ОтветитьУдалить
  19. 1.Креативність.
    2. Розфарбувати міст.
    3. Творчий підхід.
    4. Креативність - е вміння мислити поза рамок, вириватися з-під влади шаблонів і правил, бачити ситуацію під іншим кутом, генерувати ідеї, сприймати альтернативні точки зору. Творче мислення - цей тип мислення має певні риси, які дозволяють бачити і винаходити нестандартне і нове.

    ОтветитьУдалить